Veľkonočná plnka – krok za krokom

4-6 porcií príprava: 50 minút

8 žemlí smotanu na šľahanie 33 % podľa potreby 100 g masla mletý muškátový oriešok 4 vajcia 420 g vareného údeného mäsa alebo šunky nakrájanej na kocky hrsť špenátových listov čerstvý koriander pažítku petržlenovú vňať maslo alebo masť na vymastenie pekáča soľ a korenie na dochutenie 1 lyžičku rasce


 

 

 

Staršie žemle (alebo rožky) nakrájajte na kocky. Zalejte zmesou vlažnej, slabo osolenej smotany a masla. Nechajte ich čo najviac nasiaknuť. Do základu pridajte žĺtky a premiešajte. Pridajte na kocky pokrájané údené mäso. Vmiešajte sparené a najemno nasekané špenátové listy, koriander, pažítku, vňať a všetko dôkladne premiešajte a dochuťte rascou, soľou, muškátovým orieškom a korením. Opatrne zapracujte dotuha ušľahaný sneh z bielkov. Vzniknutú hmotu preložte do pekáčika vymasteného tukom a v rúre predhriatej na 180 °C pečte asi 35 až 40 minút krásne dozlatista.

foto: redakcia


https://magnetpress.online/?p=177060&preview=true - EDIT --- 177060

NOVINKY